Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Asociatia Panagia
Pelerinaje Ortodoxe 

Ultima ora:

Hristos a înviat!      

Vom relua pelerinajele în Sf. Munte. 
Avem nădejdea ca până la jumătatea lunii mai să avem la dispoziție noile condiții aprobate de fiecare mănăstire în parte. 

Vă rugăm să ne contactați pentru a putea organiza în mod eficient programarea pelerinajelor.

Anunt – iunie 2020 

Deoarece intrarile in Sf. Munte sunt limitate, pentru a nu crea o situatie imposibil de rezolvat in conditiile date, va rugam sa ne contactati in vederea reprogramarii. 

Va aducem la cunostinta ca numarul de intrari zilnice este mult redus fata de situatia de dinainte de pandemie.

Anunt - 31.03.2020

Din cauza pandemiei, Asociatia Panagia Pelerinaje Ortodoxe a decis suspendarea activitatii pe perioada situatiei de urgenta.


Link catre Hotararea Adunarii Generale 

Grecia

Sf. Dimitrie, Sf. David, Sf. Teodora - Salonic, Sfânta Sofia - Salonic, Sf. Spiridon - Kerkyra, Sf. Ioan Rusul,  Cuv. David și Sf. Iakov Tsalikis, Sf. Teodora din Arkadia, Sf. Partenie al Lampsacului, Mănăstirea Kato-Xenia cu Brâul Maicii Domnului, ansamblul monastic din Meteora, Mănăstirea Malevi, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Apostol Andrei -Patras, Sf. Gherasim din Kefalonia, Sf. Nectarie - Eghina, Sf. Paisie Aghioritul - Souroti, Sf. Porfirie Kavsokalivitul, Sf. Teona, Sf. Patapie, Sf. Dionisie din Zakintos, Sf. Paraskevi.

Athos

Manastirile: Marea Lavră, Vatopedi, Iviru, Hilandar, Dionisiu, Cutlumuș, Pantocrator, Xiropotamu, Zografu, Dochiariu, Caracalu, Filoteu, Simonos Petras, Sfântul Pavel, Stavronichita, Xenofont, Grigoriu, Esfigmenu, Sfântul Pantelimon, Constamonitu; Schiturile: Lacu, Prodromu, Sfântul Ilie, Sfântul Dimitrie, Sfântul Andrei - Saray, Sfânta Ana; Careia - capitala Sfântului Munte.

Pelerinajul Procesiunilor

O tradiție a noastră pe care o respectăm de mulți ani: în jurul datei de 15 august organizăm un pelerinaj lung de aproximativ două săptămâni care cuprinde participarea la un număr mare de privegheri și procesiuni.

Pelerinaje la cerere

Pentru cei care vor să ajute diverse lăcașe de cult sau doresc pelerinaje în perioade de hramuri sau în locuri unde se ajunge greu: Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou de la Nea Makri, Cuv. David cel Bătrân, Sf. Gherasim din Kefalonia, Sf. Ioan Rusul, Pestera Sf. Ioan Teologul din Patmos, Icoana Maicii Domnului din Tinos, Sf. Rafail, Irina, Nicolae din Mitilini, Icoana Sf. Arhanghel Mihail din Mitilini.

Transport

Cu trecerea timpului am constatat necesitatea introducerii unei activitati comerciale auxiliare pentru a putea sustine financiar activitatea Asociatiei noastre.

Athos

Pelerinaje în Athos 

Un tărâm special, locuri duhovnicești, posibilitatea întâlnirii cu Părinții care viețuiesc acolo.

Organizăm pelerinaje în Athos cu preluare din România sau din Salonic, Grecia.

Arhiva pelerinaje Athos

Pentru pelerinajele în date de hramuri sau alte sărbători mari vă rugăm să vă înscrieti din timp, locurile de cazare sunt limitate.

Grecia

Sf. Dimitrie, Sf. David, Sf. Teodora - Salonic, Sfânta Sofia - Salonic, Sf. Spiridon - Kerkyra, Sf. Ioan Rusul,  Cuv. David și Sf. Iakov Tsalikis, Sf. Teodora din Arkadia, Sf. Partenie al Lampsacului, ansamblul monastic din Meteora, Mănăstirea Malevi, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Apostol Andrei -Patras, Sf. Gherasim din Kefalonia, Sf. Nectarie - Eghina, Sf. Paisie Aghioritul - Souroti, Milesi - ctitoria Sf. Porfirie Kavsokalivitul, Sf. Teona, Sf. Patapie, Sf. Dionisie din Zakintos, Sf. Paraskevi.

Mănăstirea Malevi, Mănăstirea Lavra, Mănăstirea Marea Pesteră, Sf. Teodora din Arkadia, Sf. Gherasim din Kefalonia, Crinii Maicii Domnului, croaziera in jurul Sf. Munte Athos.  

Arhiva Procesiuni

Pelerinajul Procesiunilor

Traseul include câteva transferuri pe apă cu feribotul, nopți de priveghere, participarea la cele mai frumoase procesiuni - Sf. Spiridon, Sf. Gherasim.
În fiecare an traseul este puțin diferit, vă rugam sa ne contactați direct pentru detalii.

Croaziera în jurul Sf. Munte Athos se face în partea a doua a pelerinajului. De cele mai multe ori vin și Părinți Atoniți care aduc spre închinare Sfinte Moaște pentru folosul celor care nu pot ajunge în Sf. Munte.

Pelerinaje la cerere

Contactați-ne direct pentru organizarea pelerinajelor speciale.
Pentru hramuri vă rugăm să ne anunțați cu câteva săptămâni înainte deoarece locurile de cazare sunt limitate.
Pelerinajele la destinațiile din insule, cum ar fi Pestera Sf. Ioan Teologul din Patmos, Icoana Maicii Domnului din Tinos, Sf. Rafail, Irina, Nicolae, Icoana Sf. Arhanghel Mihail din Mitilini au perioade mai lungi datorită transportului pe mare.

Formular de contact

Contact:

Conturi: 
RON RO51BTRLRONCRT0348669701 
EUR RO98BTRLEURCRT0348669701 
Banca Transilvania, Brașov, România

Asociația Panagia PELERINAJE  ORTODOXE

Telefon România +4 0743.503.814 
Telefon Grecia +30 694.560.8981   
pelerinajortodox@gmail.com

#FormSendSuccess
#FormSendError

Despre noi:

Asociația Panagia - Pelerinaje Ortodoxe a fost constituită în 2017 cu scopul de a promova valorile și principiile creștin-ortodoxe, de a ajuta publicul larg la cunoașterea vieții monahale din Athos și Grecia, de a contribui la răspândirea cunoștințelor despre cultura și civilizația elenă.

Asociația organizează pelerinaje la mănăstiri, biserici, schituri, locuri dedicate Maicii Domnului (Παναγία) din România si străinătate.

Organizatorii pelerinajelor au o experiență de peste 10 ani pe traseele din Athos și Grecia.

De asemenea Asociația Panagia sprijină Sfintele Lăcașuri de pe Muntele Athos prin programele și activitățile organizate.

Documente:

Redirecționează 2% către Asociație:

Suma de până la 2% din impozitul anual se poate redirecționa gratis, de către orice angajat sau plătitor de taxe, către orice entitate nonprofit sau de cult, prin completarea unui formular ANAF. 
În cazul în care formularul nu este depus, suma corespunzătoare valorii de 2% din impozitul anual va merge împreună cu restul impozitului către stat. 
Fiind vorba de o parte a sumei oricum reținute, angajatul nu plătește nimic separat. 

Noi, ca Asociație, vă îndemnăm doar să redirecționați acea parte către noi sau altă entitate nonprofit. 
Orice contribuție are valoare. Formularul 230 se poate descărca de la ANAF: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/230.html