Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Pelerinajul Procesiunilor 2021

Sambata 7 august – ora 3: plecare din România. Vizitare Salonic, cu obiectivele religioase – Sf. Grigorie Palama, Sf. Teodora, Biserica Sf. Sofia. Cazare la Salonic.

Duminica 8 august – Sf. Liturghie la Sf. Dimitrie, deplasare la Mănăstirea Kato-Xenia unde se află o parte din Brâul Maicii Domnului, urmează trecerea în insula Evvia, Mănăstirea Cuviosului David (și Sf. Iakov Tsalikis). Cazare la Sf. Ioan Rusul.

Luni 9 august – Deplasare la Mănăstirea de la Milesi făcută de Sf. Porfirie Kavsokalivitul, la Nea Makri – Mănăstirea Sf. Efrem cel Nou, la Thiva – Sf. Luca al Crimeei. Deplasare la Mănăstirea Sf. Patapie de la Loutraki. Cazare.

Marți 10 august – Deplasare spre Patras. Închinare la Biserica Mitropolitană care adapostește Moaștele și Crucea Sfântului Apostol Andrei. Deplasare spre Corfu prin Igoumenitsa. Cazare în Corfu.

Miercuri 11 august – Procesiunea cu moaștele Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei. Turul insulei cu închinare la cele mai importante obiective religioase. Cazare în Corfu.

Joi 12 august – Iesire din insula Corfu. Deplasare la Mănăstirea Lavra care adapostește capul Sf. Alexie Omul lui Dumnezeu și Moastele Sf. Filaret cel Milostiv. Deplasare la Mănăstirea Marea Pesteră (Mega Spileo). Cazare.

Vineri 13 august – plecare de la Mănăstirea Marea Pesteră, deplasare în Peloponez la Bisericuța Sfintei Teodora din Arkadia si la Malevi. Prin zidurile bisericutei Sf. Teodora și-au facut loc 17 copaci, iar din temelia ei izvorăște apa/aghiasma la rugăciunea Sfintei Teodora – martirizată în acest loc. Cazarea la Mănăstirea Malevi, unde se află Icoana Adormirii Maicii Domnului izvorâtoare de mir.

Sâmbătă 14 august – Sf. Liturghie la Mănăstirea Malevi, deplasare în Insula Eghina la Mănăstirea Sfântului Nectarie Taumaturgul. Cazare la mănastire. Slujba de Priveghere.

Duminica 15 august – Ne îndreptăm spre portul Kilini de unde luăm feribotul spre insula Kefalonia. Ne vom închina la bisericuța unde se afla Crinii Maicii Domnului după care mergem să vedem șerpii care vin în fiecare an de Adormirea Maicii Domnului. Vom participa la Privegherea de toată noaptea în cinstea adormirii Sf. Gherasim, marele izgonitor de demoni.

Luni 16 august – ieșim cu feribotul din insula Kefalonia, iar din portul Killini, opțional, se poate face o deplasare în Insula Zakynthos la Sf. Dionisie – cost suplimentar aproximativ 20 euro de persoană. Cazare în Killini.

Marti 17 august – deplasare spre Ouranoupolis. Cazare la Ouranoupolis.

Miercuri 18 august – croazieră opțională în jurul Sfântului Munte Athos. Prețul croazierei este de 25 euro de persoană și se achită separat. Salonic, închinare la cele mai importante obiective religioase (Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Sfântul Grigorie Palama, Sfânta Teodora din Salonic și altii). Cazare la Ouranoupolis.

Joi 19 august – deplasare la Souroti – Mănăstirea Sf. Ioan Teologul cu mormântul Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul și la Manastirea Sfintei Anastasia Vindecatoarea, Sf. Teona. Începem călătoria spre țară. Oprire la Mănăstirea Sf. Ioan de la Rila (Bulgaria).

Contribuția pentru efectuarea pelerinajului este de :

800 euro/persoană pentru un grup de 1-8 persoane.
750 euro/persoană pentru un grup de 9-18 persoane.
700 euro/persoană pentru un grup de 20-30 persoane.
650 euro/persoană pentru un grup de 30-40 persoane.

Contribuția include serviciile de transport rutier şi maritim, cazarea la hoteluri* și mănăstiri şi serviciul de ghid cunoscător de limba greacă.

(* Cazarile la hotel sunt cu mic dejun inclus)

Contribuția nu include masa şi nici variantele opționale: Zakynthos şi croaziera în jurul Sfântului Munte Athos.

Plecările se fac din Braşov și București, dar pentru grupuri de minim 4 persoane se va asigura transportul gratuit până la unul din punctele de plecare.

Este posibil ca traseul sa suporte mici modificări din motive obiective.

Pentru alte informații sunati sau dati mesaj Whatsapp la +4 0743.503.814

Ultima versiune  a traseului va putea fi găsită aici, în perioada imediat premergătoare pelerinajului.